Dynamo Närpes / 11.09.2024

Närpes Mat & Mystik 2024

Närpes Mat & Mystik 2024: En Folkfest!

Förra helgen gick Närpes Mat & Mystik av stapeln – och vilken fantastisk folkfest det blev! Under fredagen samlades människor i centrum av Närpes för att njuta av konst, kultur, mat och underhållning. Under hela evenemanget fylldes staden med liv och glädje, där besökare i alla åldrar deltog i ett brett utbud av aktiviteter.

På torget kunde besökarna utforska måltidstorget och njuta av en rad musik- och dansuppträdanden. Bland annat bjöd Närpes skolmusikkår, Närpes Drill och Flow Dance Company på underhållning, där de visade upp sina talanger och engagerade publiken. Årets nya inslag, med musik och dans inspirerade av ukrainsk kultur, blev ett omtyckt inslag. Kvällen på torget avslutades med härliga latinamerikanska rytmer.

För de yngre besökarna var parken en samlingsplats för lek och skapande. Den omtyckta ballongkonstnären Jaani Hintikainen trollband barnen med sina färgstarka skapelser, och tillsammans med projektet SKAPA fick barnen även möjlighet att prova på bildkonst. Bibliotekets magiska bokbuss var på plats och drog många nyfikna besökare under hela kvällen.

Närpes Mat & Mystik

Lördagen bjöd på program runtom i hela Närpes. Hos Wickmans Plantskola var det full aktivitet med marknad, konstutställningar och planteringsvecka med mera. Kjell Wickman, ägare av plantskolan är nöjd över det jämna besökarflödet under hela dagen. Han fick också mycket positiv feedback från marknadsdeltagarna, som rapporterade god försäljning och nöjda kunder. Detta var första gången Wickmans ordnade ett större evenemang under Närpes Mat & Mystik, och Kjell ser redan fram emot att upprepa konceptet nästa år. Ett extra plus var att plantskolan låg nära Kajsas Konst, vilket skapade ett naturligt flöde av besökare mellan de två platserna.

Cornelia deltog också i evenemanget och erbjöd bland annat smörrebrödsafton, våffelfest och en populär folkdräktshörna. Nicole Bonnet på Cornelia berättade att hon var väldigt nöjd med besöksantalet, och att många nya kunder hade hittat dit under helgen. Marja Forséns folkdräktshörna var särskilt uppskattad och lockade många nyfikna.

På Strandhem bjöds det på äppelmustning och friterade äppelmunkar som tillagades utomhus. Barnen kunde även träffa några av de djur som fortfarande bodde kvar på området.

I Övermark invigdes den nya Parkscenen i Gullans Park med en välbesökt gratiskonsert av Rickard Eklund. Hos Övermark Limonad ordnades skrotmarknad, medan Hemmanet välkomnade besökare till en öppen gård med maskinutställning och andra aktiviteter.

Närpes Mat & Mystik

Tack från Arrangörerna

Från arrangörernas sida vill vi rikta ett stort tack till alla som på något sätt bidrog till Närpes Mat & Mystik 2024. Vi ser redan fram emot nästa års evenemang och hoppas på lika stor uppslutning och glädje!